شناسه خبر: ۱۶۳۶۸۹
لینک کوتاه کپی شد

نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد

نشست علمی و نخبگانی «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی از نگاه فقهی و حقوقی» در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد.

نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد

 به گزارش مشهد فوری؛ جمعی از مسئولان و کارشناسان حقوقی توسط سازمان بسیج حقوقدانان استان خراسان رضوی و به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد.

در ابتدای این نشست، «اسماعیل رحمانی» معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی و «موسی الرضا حاجی بگلو» رئیس شورای عالی استان‌های کشور و سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد و حجت الاسلام «مهدی بیاتی» دبیر سابق قرارگاه زیست عفیفانه شورای فرهنگ عمومی کشور مطالبی در خصوص قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب بیان کردند.

بی قانونی موجب نابودی جامعه می‌شود

در ادامه، «سید محمود بدیعی خیرآبادی» حقوقدان و مدرس دانشگاه نیز ضمن بیان نکاتی درباره نقش عفاق و حجاب و حیا در استحکام خانواده گفت: مسئله حجاب اصلا مربوط به اسلام نیست و ادیان پیش از اسلام هم بر این موضوع تاکید داشتند. حتی سختگیری‌های ادیان پیش از اسلام بسیار بیشتر بوده است. آنها با شدت بسیار بیشتر به موضوع عفاف و حجاب وارد شدند، اما آن را رها کردند. اما ما به این افتخار می‌کنیم که در اسلام، پای عفاف و حجاب محکمتر است.

وی افزود: امروز حتی مردم جوامع غربی هم از بی بند و باری راضی نیستند و به این رسیده‌اند که در این مسائل باید قید و بند وجود داشته باشد و قوانینی درباره پوشش وضع کرده‌اند.

بدیعی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که بی قانونی موجب بی نظمی و در نهایت نابودی جامعه می‌شود، افزود: قانون عفاف و ججاب، نواقصی هم دارد که باید برطرف شود. اما قاعده‌مند شدن باید از جایی اجرا شود. ما نسل فعلی را فدای بی برنامگی کرده‌ایم.

قانونگذار باید زیست اجتماعی را منظم کند

حجت الاسلام «محمدمهدی لطیفی سیدآبادی» پژوهشگر حقوقی نیز در این نشست گفت: اگر کار‌های فرهنگی ما پاسخگو نبوده، آیا باید موضوع را رها کنیم؟ اگر آموزش و پرورش وظیفه خود را انجام نداده، قانونگذاری که باید به زیست اجتماعی نظم ببخشد نباید کاری انجام دهد؟

وی افزود: در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: اگر در مواردی مانند کلینیک ترک بی حجابی، در نامگذاری آن کج سلیقگی صورت گرفته، آیا ماهیت آن موضوع نادرستی است؟ این موضوع در حقیقت یک اقدام تامینی تربیتی است.

حجت الاسلام لطیفی در پاسخ بعضی افراد که بیان می‌کنند قانون عفاف و حجاب مردم را از دین دور می‌کند و موجب تجری و سرکشی می‌شود، خاطرنشان کرد: مگر خود بی حجابی پیامد‌های سیاسی، امنیتی و اجتماعی ندارد؟ شما چه راهکاری پیشنهاد می‌کنید؟

اقناع افکار عمومی با بهره گیری از رسانه ممکن است

«نرجس توکلی افشار» عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد نیز در این نشست با بیان نکاتی درباره نسبت حجاب، حقوق بشر و حقوق شهروندی گفت: باید توجه کنیم که اقناع اذهان عمومی، جز با استفاده از رسانه‌ها ممکن نیست.

وی افزود: اگر رسانه ما اقناع محور شود که البته کاری دشوار است، بسیاری از مشکلات برطرف می‌شود.

 

 

ارسال نظر