شناسه خبر: ۱۶۷۹۴۲
لینک کوتاه کپی شد

بحران آب در مشهد پایان نیافته است | وضعیت قرمز ذخایر آبی

عضو شورای سیاست‌گذاری اطلاع‌رسانی بخش آب کشور با اشاره به تداوم شرایط کم‌آبی در خراسان رضوی گفت: از مجموع حدود یک میلیارد و ۵۷۰ میلیون مترمکعب ظرفیت مخازن سد‌های استان، تنها ۱۱ درصد آب دارد و این وضعیت نسبت به مدت مشابه سال گذشته تغییر محسوسی نکرده است.

بحران آب در مشهد پایان نیافته است | وضعیت قرمز ذخایر آبی

کاظم جم در گفت‌و‌گویی درباره آخرین وضعیت سد‌های خراسان رضوی و مشهد اظهار کرد: در حال حاضر از مجموع حدود یک میلیارد و ۵۷۰ میلیون مترمکعب ظرفیت سد‌های استان، فقط ۱۱ درصد آب در مخازن وجود دارد؛ رقمی که تقریباً مشابه سال گذشته و در همین حدود ۱۰ تا ۱۱ درصد بوده است.

وی با اشاره به پرسش‌های پرتکرار مردم درباره اثر بارندگی‌های اخیر بر ذخایر سد‌ها، افزود: همه بارندگی‌ها الزاماً به افزایش حجم آب سد‌ها منجر نمی‌شود. بخشی از بارش‌ها در پایین‌دست سد‌ها رخ می‌دهد یا به دلیل شدت و مدت کم، به رواناب تبدیل نمی‌شود و در نتیجه به مخزن سد‌ها نمی‌رسد. در برخی موارد نیز آب در مسیر نفوذ می‌کند یا تبخیر می‌شود و به همین دلیل با وجود بارندگی، سطح آب سد‌ها تغییر چشمگیری ندارد.

عضو شورای سیاست‌گذاری اطلاع‌رسانی بخش آب کشور در ادامه با اشاره به سد شوریجه در شرق مشهد گفت: هر آبی که از مسیر‌هایی مانند طرقبه و شاندیز، جنوب چناران و گلبهار و همچنین مشهد وارد کشف‌رود شود، در نهایت به سد شوریجه در حدود ۱۲۰ کیلومتری شرق مشهد می‌رسد و از دسترس خارج نمی‌شود. از ابتدای سال جاری تا کنون این سد در پی بارندگی‌های اخیر حدود ۷ میلیون مترمکعب آبگیری داشته است.

وضعیت نامناسب سد‌های مشهد

جم با بیان اینکه وضعیت سد‌های تأمین‌کننده آب شرب مشهد مناسب نیست، تصریح کرد: مجموع چهار سد «دوستی، ارداک، طرق و کارده» در حال حاضر حدود ۶ درصد آب دارد؛ رقمی که نزدیک به وضعیت مدت مشابه سال گذشته است سال گذشته نیز ۸ درصد آب داشته است.

مشکل آب مشهد حل نشده است!

وی درباره بازگشت بخشی از منابع سد‌ها به مدار تأمین آب مشهد نیز توضیح داد: طی چند روز گذشته حدود یک مترمکعب بر ثانیه از سد دوستی وارد شبکه شده و از سد‌های طرق، ارداک و کارده نیز مجموعاً حدود ۸۰۰ لیتر بر ثانیه وارد مدار تأمین آب شرب مشهد می‌شود. در مجموع حدود ۱.۸ مترمکعب بر ثانیه آب از این منابع به شهر وارد شده است.

عضو شورای سیاست‌گذاری اطلاع‌رسانی بخش آب کشور با تأکید بر اینکه مشکل آب مشهد حل نشده است، خاطرنشان کرد: برخی تیتر‌ها و برداشت‌ها نباید این تصور را ایجاد کند که بحران آب مشهد پایان یافته است. با وجود بهبود نسبی نسبت به سال گذشته که یکی از خشک‌ترین سال‌های چند دهه اخیر در خراسان‌ها بوده، همچنان شرایط شکننده است.

جم درباره احتمال جیره‌بندی در تابستان امسال گفت: جیره‌بندی آخرین مرحله در مدیریت بحران آب است و هنوز قطعی نیست که به آن برسیم. امیدواریم با بارندگی‌های احتمالی پیش‌رو، مدیریت فشار در شبکه و همراهی مردم، کار به قطعی یا جیره‌بندی نرسد.

 

منبع: شهرآرانیوز

ارسال نظر