شناسه خبر: ۱۵۷۹۸۶
لینک کوتاه کپی شد

آزادی زندانیان وقوع جرم را در خراسان رضوی 11 درصد افزایش داد

جانشین فرماندهی انتظامی خراسان رضوی گفت: حدود ۲۲ هزار و ۷۸۸ مورد دستگیری در رابطه با سرقت داشتیم که به دلیل رعایت پروتکل‌ها و مسائل بهداشتی در دوران کرونا مجبور به آزاد کردن افراد شدیم و این امر باعث افزایش ۱۱ درصدی سرقت در سال جاری شد.

آزادی زندانیان وقوع جرم را در خراسان رضوی 11 درصد افزایش داد

به گزارش مشهد فوری ، ابراهیم‌ قربان‌زاده ظهر امروز در حاشیه نمایشگاه کشفیات و اعتراف متهمان پرونده‌های ویژه پلیس آگاهی خراسان رضوی، اظهار کرد: حدود ۲۲ هزار و ۷۸۸ مورد دستگیری در رابطه با سرقت داشتیم که شرایط به مجرمین کمک کرد. چراکه بعضی از زندانیان به علت این‌که بیماری نگیرند از زندان آزاد شدند.

جانشین فرماندهی انتظامی خراسان رضوی گفت: سالانه ۱۰ تا ۱۲ هزار متجاهر و معتاد نگهداری و جمع‌آوری می‌شدند و به دلیل رعایت مسائل بهداشتی در دوره کرونا ما مجبور به آزاد کردن افراد شدیم و این امر باعث افزایش ۱۱ درصدی سرقت در سال جاری شد.

وی افزود: به لطف خدا باری دیگر پس از چندین ماه کار و تلاش اطلاعاتی خستگی ناپذیر گره چندین پرونده که به نوعی در سنوات مبهم مانده بود گشوده شد. به ویژه دو پرونده مهم که در هر کدام قتلی اتفاق افتاده بود به دست مجاهدان فی سبیل‌الله بازگشایی شد. عواملی که مدت‌ها شناسایی شده بود به دلیل کارهای سخت و پیچیده‌ای که داشتند همه آثار را به تصور خود از بین برده بودند و تمام ابزارهایی که باعث شناسایی می‌شد مخدوش کرده بودند اما غافل از اینکه رازها روزی برملا خواهد شد و یک سرقت مسلحانه نافرجام مورد شناسایی همکاران قرار می‌گیرد.

قربان‌زاده با اشاره به دستگیری متهمان این پرونده‌ها افزود: تعدادی در مخفیگاه‌های خود در شهرهای مرزی در کوهستان‌ها پنهان شده بودند و از آن‌ها چهار قبضه سلاح جنگی، تعدادی نارنجک و بی‌سیم و اقلامی که در صحنه‌های سرقت و اقدام به ربایش و قتل داشتند کشف شد. این متهمان امروز در حضور خانواده‌های مقتول به جنایت خود به طور صریح اعتراف کردند و با تلاشی که صورت می‌گیرد به دست مراجع قضایی حکم صادر می‌شود تا شاهد اجرای آن از نزدیک باشیم.

جانشین فرماندهی انتظامی خراسان رضوی با یادآوری این نکته که سه نفر در یک باند دست داشتند، از دستگیری افرادی در حاشیه این باند نیز خبرداد و افزود: نفرات اصلی که در صحنه ربایش و قتل حضور داشتند سه نفر بودند که دستگیر شدند و در اختیار قانون قرار گرفتند و صراحتا به نحوه و ربایش و قتلی که انجام دادند در حضور رسانه و خانواده‌های مقتولین اعتراف داشتند.

وی متذکر شد: به علت پیچیدگی که اعضای باند داشتند بعضا از لباس نیروهای مسلح، اقدام به سرقت کردند و پلاک خودروهای ربایش شده را باز می‌کردند و پلاک‌ها را قیچی و اعداد آن را از هر خودرو کنار هم قرار می‌دادند. اصالت خودرو پلاک بود که ثابت نمی‌شد مربوط به کدام خودرو است به همین علت پرونده بسیار پیچیده شده بود و کار برای همکاران بسیار سخت بود.

قربان‌زاده افزود: اولین پرونده قتلی که انجام دادند در شهریور سال ۹۹ در خیابان منوچهری اتفاق افتاده است. مرحوم ایروانی که با مادرش تردد می‌کرد، در مشاجره‌ای که بین دو خودرو رخ می‌دهد مانع خودرو می‌شوند و بحث و مشاجره بالا کی‌گیرد و شلیک می‌کنند که مرحوم ایروانی به قتل می‌رسد و دومی در تیرماه سال ۱۴۰۰ طلافروش مرحوم خاکپور بود؛ قاتلان بعد از اینکه مقتول در مغازه را می‌بندد او را تحت نظر داشتند و قصد داشتند ریموت مغازه را بردارند و به کمک خود مقتول سرقت انجام دهند پس از آن مقتول را گروگان می‌گیرند و تیراندازی می‌کنند و به قتل می‌رسانند و به یکی از شهرستان‌های همجوار انتقال می‌دهند.

جانشین فرماندهی انتظامی خراسان رضوی با بیان اینکه جسد مقتول توسط متهمان سوزانده شده است‌، گفت: از جسد مرحوم تنها آثاری که اعترافات را اثبات می‌کند و صراحتا روشن کننده ماجراست پیدا شده است‌.

وی گفت: ماشین مرحوم خاکپور و تعدادی ماشین که به سرقت می‌رود قطعات آن را بازکردند و اوراق کردند به صورتی‌که ارکان اصلی خودرو را از بین می‌بردند تا مشخص نشود مربوط به چه خودرویی است و به مال خرها فروخته شده که تعدادی از مال خرها دستگیر و تعدادی از اموال نیز کشف شده‌است.

منبع: مشهد فوری

316

ارسال نظر