شناسه خبر: ۱۴۷۷۷۷
لینک کوتاه کپی شد

وجود حدود 50 هزار تبعه در خراسان رضوی/ کار صدور سند اتباع در استان آغاز شده است

مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی با بیان اینکه حدود 50 هزار تبعه در خراسان رضوی وجود دارند، گفت: یکی از مواردی که 40 سال است ما دائم از سفارت و نمایندگان افغانستان خواستیم این است که سند تابعیتی به این افراد بدهند چون بسیاری از این افراد دارای هویت نیستند بنابراین آنها در قالب تذکره الکترونیکی کار خود را شروع کردند و این کار تقریبا از هفته گذشته شروع شده است.

وجود حدود 50 هزار تبعه در خراسان رضوی/ کار صدور سند اتباع در استان آغاز شده است

محمد تقی هاشمی در گفت‌وگو با مشهد فوری ، اظهار کرد: آمار دقیقی در مورد فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایران و مردان خارجی وجود ندارد و می‌توان گفت حدود 50 هزار نفر در سطح خراسان رضوی هستند.

مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی در خصوص تشکیل سند اتباع برای فرندان متولد شده از مادر ایرانی گفت: با توجه به شیوه نامه‌هایی که مصوب شده ما کار را در استان شروع کردیم.

وی یادآور شد: با توجه به شرایط کرونا، سامانه‌ای تعبیه شده است که افراد می‌توانند با مراجعه به این سامانه و ثبت نام در این سامانه وقت بگیرند و به دفاتری که در سطح شهر مشهد و شهرستان‌ها وجود دارد مراجعه کنند.

هاشمی خاطرنشان کرد: افراد فرم‌هایی را تکمیل کنند و این فرم‌ها در قالب پرونده به اداره کل اتباع و مهاجرین ارسال می‌شود و پس از بررسی پرونده‌ها، سیر اداری که شیوه نامه تعیین کرده است انجام می‌گیرد و به ثبت احوال و پس از تایید صلاحیت مادر و ایرانی بودن مادر به مراجع امنیتی ارسال می‌شود و پس از پاسخ مراجع امنیتی مجددا به اداره کل اتباع و مهاجرین ارسال می‌گردد و سپس به ثبت احوال برای صدور تابعیت ارسال می‌شود.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی گفت: تقریبا هزار و 70 خانواده ثبت نام کردند و نزدیک به 120 پرونده را برای ارسال به مراجع مربوطه بررسی کردیم.

وی با بیان اینکه صدور شناسنامه و صدور سند تابعیت متفاوت است افزود: سند اتباع شامل افغانستانی‌هایی می‌شود که مقیم خراسان رضوی هستند.

هاشمی ادامه داد: بعد از سفر سرپرست وزارت خارجه افغانستان به ایران و فشارهایی که داشتیم یکی از خواسته‌هایی که در 40 سال است ما دائم از سفارت و نمایندگان افغانستان خواستیم که سند تابعیتی به این افراد بدهند چون بسیاری از این افراد دارای هویت نیستند بنابراین آنها در قالب تذکره الکترونیکی کار خود را شروع کردند و این کار تقریبا از هفته گذشته شروع شده است.

مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی گفت: تذکره همان شناسنامه افغانستانی است که بنا است در قالب این طرح به همه اتباع افغانستانی مقیم اعم از دارندگان تذکره های قدیمی و کسانی که فاقد تذکره هستند برای تعیین وتصدیق هویت خود باید به نمایندگی های افغانستان در مشهد، تهران و کرمان مراجعه کنند و کسانی که در مشهد زندگی می‌کنند باید به منطقه شمال شرق مشهد برای تایید تذکره مراجعه کنند تا به این افراد تذکره الکترونیکی و پاسپورت تعلق بگیرد.

هاشمی افزود: این کار آغاز شده که بخشی از این رسیدگی در سفارت افغانستان و بخشی درمکانی که به صورت موقت سازمان اتباع و مهاجرین در نظر گرفته اند برای تعیین و راه اندازی کار مردم تعیین نموده اند انجام می‌پذیرد.

منبع: مشهد فوری

316

ارسال نظر