شناسه خبر: ۱۵۸۳۹۰
لینک کوتاه کپی شد

فرار از مسئولیت و هزینه کمتر دلایل نگهداری از حیوانات خانگی است

یک دکتر روانشناس گفت: نگهداری حیوان نسبت به بچه هزینه و مسئولیت کمتری دارد و گاهی ناخوداگاه فرد برای فرار از مسئولیت ممکن است به چنین کاری رو بیاورد.

فرار از مسئولیت و هزینه کمتر دلایل نگهداری از حیوانات خانگی است

حمید نجات در گفت‌وگو با مشهد فوری اظهار کرد: بحث نگهداری حیوان دارای سه جنبه درمانی، سرگرمی و بحث خشم و پرخاشگری نسبت به مراجع قدرت است.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد متذکر شد: جنبه درمانی مشکلی ندارد، نگهداری حیوان خانگی می‌تواند به فرد مسئولیت پذیری، احساس تعلق و مفید بودن بدهد.

وی افزود: اگر این حیوان خانگی ماهی یا پرنده باشد معمولا کسی به آنها کار ندارد، هرچه حیوان باهوش‌تر باشد رابطه عاطفی برقرار شده قوی‌تر می‌شود. در این شرایط با توجه به فرهنگ خانواده، نگهداری حیوان کمک‌کننده است.

نجات با اشاره به جنبه سرگرمی نگهداری از حیوانات گفت: در جنبه سرگرمی حیوان آزار می‌بیند چون حیوانات حق و حقوقی دارند که باید رسیدگی از بُعد غذا و فضای مناسب و بسیاری از فاکتورهای دیگر کامل باشد.

این دکتر روانشناسی متذکر شد: بعید است انسان اگر بخواهد فقط بخاطر سرگرمی حیوان را نگه‌ دارد به آن توجه کند و در این حالت بیشتر به خودش و خواسته‌هایش توجه دارد که شاید نگاه خودمحورانه باشد.

وی خاطرنشان کرد: گاهی شخص نسبت به مرجع قدرت خشم دارد که این مرجع قدرت می‌تواند والد، معلم و مسئولین باشد. شخص با نگهداری حیوان می‌خواهد خشم و مخالفت خودرا به آنها نشان دهد.

نجات افزود: در کل زمانی که عملکردهای شخص از لحاظ تحصیلی، اخلاقی و زناشویی با نگهداری حیوان خانگی بهم بریزد، تهدیدی برای سلامت خودش و یا اعضای خانواده باشد، در جامعه تعداد کمی از افراد این کار را انجام دهند، اگر شخص با نگهداری حیوان درماندگی و خستگی در اطرافیان خود ایجاد کند همه این رفتارها تبدیل به اختلال شده و خطر محسوب می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد گفت: اگر نگهداری حیوان با فرهنگ جامعه مناسب باشد، رسیدگی به حیوان درنظر گرفته شود، موارد خانوادگی هم مراعات شود و آسیبی نزند، نگهداری حیوان ایرادی ندارد اما معمولا اینطور نیست.

وی خاطرنشان کرد: نگهداری حیوان نسبت به بچه هزینه و مسئولیت کمتری دارد و گاهی ناخوداگاه فرد برای فرار از مسئولیت ممکن است به چنین کاری رو بیاورد.

منبع: مشهد فوری

316

ارسال نظر