شناسه خبر: ۸۴۱۷۷
لینک کوتاه کپی شد

طرح سازگاری با کم‌آبی برای 28 شهرستان و 37 محدوده مطالعاتی خراسان رضوی تصویب شد

مدیر‌عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی از تصویب طرح سازگاری با کم‌آبی استان و 28 شهرستان و 37 محدوده مطالعاتی در کارگروه سازگاری با کم آبی این استان خبر داد.

طرح سازگاری با کم‌آبی برای 28 شهرستان و 37 محدوده مطالعاتی خراسان رضوی تصویب شد

به گزارش مشهد فوری ، به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی ، محمد علایی در جلسه کارگروه سازگاری با کم‌آبی تایباد که به‌ریاست فرماندار این شهرستان با حضور مدیرعامل و معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی برگزار شد، از تصویب طرح سازگاری با کم‌آبی استان و 28 شهرستان و 37 محدوده مطالعاتی در کارگروه سازگاری با کم آبی این استان خبر داد و گفت: این کارگروه به‌ریاست معاونت امور عمرانی استانداری، رؤسای سازمان‌های جهاد کشاورزی و صنعت و معدن و تجارت، مدیران عامل شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی، مدیران کل محیط زیست و منابع طبیعی، استادان دانشگاه و نخبگان اجتماعی و تشکل‌های قانونی کشاورزان و جمعیت ناجیان آب تشکیل شده است.

مدیر‌عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی افزود: مهم‌ترین دستاورد بی‌نظیر این طرح پس از ساعت‌ها کار کارشناسی و 17 جلسه سازگاری با کم‌آبی، اجماع و رسیدن همه اعضاء به‌زبانی و برداشتی مشترک از "سازگاری با کم‌آبی" است، در حال حاضر از آبخوان‌های زیرزمینی استان در سال حدود 750 میلیون مترمکعب بیش از حجم تغذیه آن برداشت می‌کنیم، برابر برنامه مصوب کارگروه تا سال یک هزار و 405 این مقدار باید صفر شود، یعنی در آن سال باید همان اندازه آب مصرف کنیم که داریم.

وی ادامه داد: خراسان رضوی آب و هوایی خشک تا نیمه خشک دارد، نیاکان ما در 8 هزار سال پیش با خرد و اندیشه و کار دسته‌جمعی تمدن کاریزی را بنا کردند، مبنای این تمدن همفکری، همکاری و تصمیم‌گیری بر مبنای خرد جمعی، سازگاری با محیط زیست و پرهیز شدید از تخریب و آلوده کردن طبیعت و توسعه آب محور بود، آن‌ها باور داشتند که آب مهم‌ترین و ارزنده‌ترین هدیه خداوند است، قدرش را می‌دانستند، حرمتش را نگه می‌داشتند و به‌مقدار و اندازه مصرفش می‌کردند.

علایی اظهار داشت: سازگاری با کم‌آبی رمز و راز ماندگاری نیاکانمان و شرط بقای ما در آب و هوای خشک شرق کشور است، راهبرد و نقشه راه شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی برای مدیریت منابع آب استان و تایباد نیز سازگاری با کم‌آبی است، در این راستا باید مسئله آب به‌مسئله هر تایبادی، از کوچک و بزرگ و زن و مرد تبدیل شود، باید مردم به‌ویژه کشاورزان عزیز و بانوان بزرگوارمان را کاملا نسبت به‌بلای ویرانگر و تمدن‌سوزی که با زیاده‌خواهی و اسراف در مصرف آب و آلوده کردن آن بر سرخود آورده‌ایم، توجیه کنیم و همه با کمک هم بپذیریم که سازگاری با کم آبی شرط بقا، تکلیف دینی و اخلاقی و وظیفه قانونی و رسالت ملی ما و تنها راه ممکن برای ماندگاری در این آب و هوای خشک است.

مدیر‌عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی خاطرنشان کرد: راهکارهای رسیدن به‌این هدف بزرگ و مقدس مصرف درست و بهینه آب شرب و بهداشت شهرها و روستاهای استان و کاهش حجم هدر رفت آب در شبکه‌های انتقال آب شهری و روستایی، جلوگیری از حفر چاه غیرمجاز و پرکردن چاه‌های غیرمجاز، اضافه برداشت از چاه‌های مجاز کشاورزی، کاهش مصرف آب در بخش‌های کشاورزی، صنعت و خدمات با افزایش بهره‌وری از آب بدون اینکه تولید و اقتصاد و درآمد کشاورزان عزیز و صنعتگران توانمند ما کاهش یابد، جداسازی کامل آب فضای سبز و صنعت و خدمات از آب شرب و بهداشت، استفاده چندباره از آب و بازچرخانی پساب‌ها، آبخوانداری و آبخیزداری و کاهش 30 درصد حجم آب فضاهای سبز شهری شهرداری‌ها است

22

ارسال نظر