شناسه خبر: ۱۶۷۲۳۵
لینک کوتاه کپی شد

کارگردان انیمیشن «ایلیا؛ در جستجوی قهرمان»: در جنگ ترکیبی امروز، هنرمندان باید وسط میدان باشند

«ما در حال ورق زدن یکی از طلایی‌ترین صفحات تاریخ ایران هستیم.» این را سیدعلی موسوی‌نژاد، کارگردان انیمیشن «ایلیا؛ در جستجوی قهرمان» می‌گوید؛ فیلمسازی که معتقد است جنگ امروز فقط در میدان نظامی جریان ندارد و بخش مهمی از آن در عرصه رسانه و ذهن مخاطبان شکل می‌گیرد.

کارگردان انیمیشن «ایلیا؛ در جستجوی قهرمان»: در جنگ ترکیبی امروز، هنرمندان باید وسط میدان باشند

در روز‌هایی که کشور پس از تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی و شهادت رهبر با شرایطی حساس روبه‌روست، هنرمندان بر نقش مهم تولیدات فرهنگی و هنری در روایت این مقطع تاریخی تأکید دارند. سیدعلی موسوی‌نژاد، کارگردان انیمیشن «ایلیا؛ در جستجوی قهرمان»، معتقد است جنگ امروز تنها در میدان نظامی جریان ندارد و عرصه رسانه، هنر و تولید محتوا نیز یکی از مهم‌ترین میدان‌های آن است؛ جایی که به گفته او هنرمندان باید با خلاقیت و روایتگری در آن حضور فعال داشته باشند.

سیدعلی موسوی‌نژاد از فیلمسازان فعال حوزه انیمیشن و سینمای کودک و نوجوان است که با کارگردانی انیمیشن سینمایی «ایلیا؛ در جستجوی قهرمان» شناخته می‌شود؛ اثری که با محوریت قهرمانان نوجوان و در فضایی نزدیک به دنیای بازی‌های رایانه‌ای ساخته شده و تلاش دارد مفاهیم هویتی و فرهنگی را برای نسل جوان روایت کند. او در گفت‌وگویی با شهرآرانیوز درباره مسئولیت هنرمندان در شرایط بحرانی این روز‌های کشور سخن می‌گوید.

جنگ امروز فقط نظامی نیست

موسوی‌نژاد در ابتدای صحبت‌های خود با تسلیت شهادت رهبر کشور می‌گوید امیدوار است این شهادت به تقویت روحیه مقاومت در برابر استکبار جهانی منجر شود و روز‌های بهتری برای کشور رقم بخورد. به باور او، شرایط امروز شاید یکی از حساس‌ترین مقاطع تاریخی برای نقش‌آفرینی هنرمندان باشد.

او تأکید می‌کند جنگ کنونی تنها در میدان نظامی تعریف نمی‌شود، بلکه نوعی «جنگ ترکیبی» است که بخش مهمی از آن در عرصه رسانه و ذهن انسان‌ها جریان دارد. به گفته این کارگردان، تولید محتوا در حوزه‌های سینما، فیلم و انیمیشن می‌تواند مانند یک ابزار قدرتمند عمل کند و با نفوذ در ذهن مخاطبان، حقیقت و واقعیت را منتقل کند.

هنرمندان باید میدان‌داری کنند

به اعتقاد موسوی‌نژاد، هنرمندان و صاحبان قلم و اندیشه باید در چنین شرایطی حضور فعال‌تری در عرصه تولید محتوا داشته باشند. او می‌گوید ایران هنرمندان خلاق و توانمندی دارد که می‌توانند با استفاده از ظرفیت‌های هنری خود در این میدان نقش‌آفرینی کنند.

با این حال او معتقد است نوعی «مارپیچ سکوت» در میان برخی هنرمندان شکل گرفته که تا حدی ناشی از جنگ روانی و رسانه‌ای دشمن است. به گفته او حتی برخی هنرمندان متعهد نیز گاهی کمتر واکنش نشان می‌دهند، در حالی که به باور او امروز یکی از مهم‌ترین مقاطع تاریخی کشور در حال رقم خوردن است.

موسوی‌نژاد این روز‌ها را «از صفحات طلایی تاریخ ایران» توصیف می‌کند و معتقد است در سال‌های آینده درباره این مقطع بسیار نوشته و گفته خواهد شد. به گفته او اگر هنرمندان نتوانند در چنین لحظاتی آثار ماندگاری خلق کنند، بخش مهمی از این روایت تاریخی از دست خواهد رفت.

ضرورت حمایت از تولیدات هنری

این فیلمساز در ادامه به مسئله امکانات و حمایت از هنرمندان اشاره می‌کند و می‌گوید در کنار انگیزه و حضور هنرمندان، توجه مدیران فرهنگی نیز اهمیت دارد. به باور او در برخی موارد بی‌توجهی یا کم‌اولویتی نسبت به تولید آثار فرهنگی دیده می‌شود، در حالی که در چنین شرایطی باید تعریف ویژه‌ای از حمایت‌های فرهنگی وجود داشته باشد.

او معتقد است نهاد‌های دولتی می‌توانند با در نظر گرفتن شرایط خاص کشور، از تولید آثار فرهنگی مرتبط با این موضوعات حمایت بیشتری داشته باشند. در عین حال موسوی‌نژاد تأکید می‌کند که ظرفیت مردمی نیز می‌تواند در این مسیر نقش مهمی ایفا کند و بسیاری از مردم آماده حمایت از چنین آثار فرهنگی هستند.

حضور هنرمند در میدان

به گفته این کارگردان، حضور هنرمندان در صحنه تنها به تولید اثر محدود نمی‌شود و می‌تواند شکل‌های مختلفی داشته باشد. او با اشاره به تجربه دوران دفاع مقدس یادآور می‌شود که در آن سال‌ها افراد بسیاری از حوزه‌های مختلف علمی، فرهنگی و هنری در میدان حضور پیدا کردند و حتی برخی در خط مقدم جنگ شرکت داشتند.

به اعتقاد موسوی‌نژاد، امروز نیز می‌توان در کنار حضور اجتماعی و مردمی، از ظرفیت‌های هنری برای روایت و ثبت این روز‌ها استفاده کرد.

پروژه‌ای درباره کودکان میناب

این کارگردان درباره فعالیت‌های اخیر خود نیز توضیح می‌دهد که پیش از این در حال پیگیری تولید یک فیلم سینمایی با موضوع سواد رسانه‌ای برای کودکان و نوجوانان بوده است، اما روند تولید آن فعلاً متوقف شده است.

در عین حال او از آغاز پروژه‌ای تازه خبر می‌دهد؛ فیلم کوتاهی که قرار است به جنایتی که از سوی آمریکا در مدرسه‌ای در میناب رخ داده بپردازد. موسوی‌نژاد می‌گوید این اثر ترکیبی از فیلم داستانی و انیمیشن خواهد بود و تلاش می‌کند با زبانی کودکانه، صدای مظلومیت کودکان را به مخاطبان منتقل کند.

به گفته او این پروژه در مرحله پیش‌تولید قرار دارد و قرار است برای پژوهش و تکمیل فیلمنامه، سفری به استان هرمزگان انجام شود تا پس از آن مراحل تولید آغاز شود.

برگ‌هایی از تاریخ

موسوی‌نژاد در پایان ابراز امیدواری می‌کند که هنرمندان بتوانند در ثبت این مقطع تاریخی نقش خود را ایفا کنند. به باور او روز‌های کنونی بخشی از «برگ‌های زرین تاریخ ایران» خواهد بود و هرکس بتواند سهمی هرچند کوچک در روایت آن داشته باشد، در واقع اثری ماندگار برای نسل‌های آینده به جا گذاشته است.

 

ارسال نظر

اخبار پربازدید

پربحث ترین