شناسه خبر: ۸۰۲۶۳
لینک کوتاه کپی شد

باز آمد بوی ماه آلودگی!

منبع اصلی آلودگی هوا در مشهد منابع متحرک (خوروها، اتوبوس ها، تاکسی ها و ...) هستند و وضعیت مشهد همانند یک کاسه است این بدین معنی است که وقتی بار آلودگی ایجاد می شود این آلودگی پایدار می ماند.

باز آمد بوی ماه آلودگی!

به گزارش مشهد فوری ، کم کم پاییز از راه می‌رسد و دوباره شاخص‌های سبز و زرد کنترل کیفی هوای شهر، جای خود را به شاخص‌های نارنجی و قرمز هشدار می‌دهند.

طبق بررسی‌های کارشناسان محیط زیست زمان اوج آلودگی هوای کلانشهر مشهد با تهران متفاوت است و پایتخت نشینان یک ماه دیرتر شرایط بحرانی آلودگی هوا را می‌بینند؛ به عبارت دیگر نسخه کنترل آلودگی هوای مشهد با تهران همزمان نیست و باید بازنگری در برنامه‌ریزی‌ها را در دستور کار قرار داد.

هرچند هنوز آمار دقیقی از تعداد مشهدی‌هایی که جان خود را مستقیما به علت آلودگی هوا از دست می‌دهند در دست نیست، اما پژوهش‌های علمی نشان می‌دهند که آلودگی هوا تا ده سال از عمر انسان می‌کاهد و بر روی فرآیند یادگیری او نیز اثر می‌گذارد.

اوایل پاییز سال گذشته بود که طوفانی کم سابقه مشهد و استان را در نوردید. در پی طوفان 25 مهر 1396، هوای مشهد به حالت هشدار درآمد و اکیپ‌های سیار فوریت‌های پزشکی به خیابان‌ها آمدند. اخبار مشهد با توجه به وعده مسئولان جهت مهار بحران پیش‌رو و احتمال تکرار آن در آینده نزدیک به سراغ آن‌ها رفته تا درباره آخرین اقدامات و تمهیدات اندیشیده شده در این خصوص گزارش دهد.

باران در راه است اما کافی نیست
رئیس اداره پیش بینی هواشناسی خراسان رضوی اولین مسئولی است که به سراغ او می‌رویم.

قائنی‌پور وضعیت کلی آب و هوای پاییز امسال و بارندگی‌ها را مطلوب پیش‌بینی‌ می‌کند و می‌گوید: مرکز پژوهش‌های هواشناسی میزان بارندگی پاییز 1397 در خراسان رضوی را نرمال پیش‌بینی کرده است ولی نباید فراموش کنیم که در سطح استان شاهد خشکسالی گسترده هستیم و استان مستعد وزش بادهای همراه با گرد و خاک هست.

بررسی آمار‌های بارندگی در پاییز سال‌های 94، 95 و 96 نیز نشان می‌دهند با کاهش بارندگی در شهر مشهد و در مجموع در خراسان رضوی میزان آلودگی ناشی از گرد و غبار و دیگر آلاینده‌ها رابطه مستقیم وجود دارد. مفهوم دیگر کاهش بارندگی‌ها در سطح استان و مناطق همجوار، افزایش گرد و غبار از بیابان‌های اطراف استان، نظیر صحرای قره‌قوم در ترکمنستان است.

پاییز سال آینده امکان پیش‌بینی 24 ساعته را خواهیم داشت
در گام بعدی به سراغ مسئولان پایش هوای شهر در شهرداری مشهد رفتیم. مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری مشهد به صورت روزانه شاخص کیفی هوای شهر مشهد را گزارش می‌دهد و مسئول برخورد با خودروهای آلوده سطح شهر است.

مهندس پذیرا در پاسخ به تعداد روزهای‌ ناسالم امسال به خبرنگار مشهدفوری، گفت: شهروندان و زائران مشهد از ابتدای سال 97 تاکنون 20روز هوای ناسالم برای گروه های حساس و 3 روزهم هوای ناسالم برای تمامی افراد داشته اند که در مقایسه با سال گذشته که تنها 16 روز هوای ناسالم برای گروه حساس بود افزایش داشته است.

مدیر محیط زیست و توسعه پایدار همچنین درباره اقدامات این مدیریت برای جلوگیری از غافل‌گیری‌های مشابه طوفان مهر ماه 96 تصریح کرد: برای پیش‌بینی‌های علمی آلودگی هوا نیاز به سه فاکتور مطالعات هواشناسی شهری در مقیاس ۳در۳کیلومتر، فهرست انتشار و اطلاعات ۳ ساله پایش داریم؛ از این سه مورد قرارداد تهیه فهرست انتشار با دانشگاه صنعتی شریف نهایی شده است و می‌توانیم امیدوار باشیم از پاییز سال آینده امکان پیش‌بینی ۲۴ تا ۴۸ ساعته فراهم شود.

اما امسال چه کنیم؟
کارشناسان محیط زیست می‌گویند منبع اصلی آلودگی هوا در مشهد منابع متحرک (خوروها، اتوبوس ها، تاکسی ها و ...) هستند و وضعیت مشهد همانند یک کاسه است این بدین معنی است که وقتی بار آلودگی ایجاد می شود این آلودگی پایدار می ماند.

باید پرسید اقدامی جدی برای مقابله با آلودگی هوا مانند افزایش ساعات کار اتوبوسها و دیگر وسایل نقلیه عمومی و یا بسته‌های تشویقی برای سفر درون شهری با این وسایل انجام شده و یا حتی برای خودروهای تک سرنشینی که خودخواهانه سلامت شهروندان را به مخاطره می‌اندارند جریمه ای در نظر گرفته شده است یا نه.

همین روز گذشته خبر رسید در تهران از ابتدای آبان ماه روزانه 50هزار تومان جریمه برای خودروهایی که معاینه فنی ندارند در نظر گرفته شده است خبر آمده معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی گفته است دستگاه های اجرایی باید برنامه جامع خود برای کاهش آلودگی را تا دو هفته دیگه نهایی کرده و تحویل دهند اما هنوز خبری از اقدامی جدی در مشهد نداریم.

22

ارسال نظر