شناسه خبر: ۸۳۰۷۶
لینک کوتاه کپی شد

توکل به خدا رمز ماندگاری قیام سیدالشهدا(ع) است

خطیب حرم مطهر رضوی مبارزه با نفس را مقدمه‌ای برای جهاد اصغر و مقاومت در برابر دشمن معرفی کرد.

توکل به خدا رمز ماندگاری قیام سیدالشهدا(ع) است

به گزارش مشهد فوری ، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحمید واعظ شهیدی در ویژه برنامه تبلیغی-مذهبی که قبل از اقامه نماز ظهر امروز در رواق بزرگ امام خمینی(ره) برگزار شد، مبارزه با نفس را مقدمه‌ای برای جهاد اصغر و مقاومت در برابر دشمن معرفی و بیان کرد: کسی که توانایی مبارزه با هوای نفس را نداشته باشد در مبارزه با دشمن هم ناتوان است.

وی تصریح کرد: اصل جهاد کردن این است که انسان بر نفس خود غلبه کند و از نبرد با دشمن در میدان جنگ با تمام سختی‌هایی که دارد به عنوان جهاد اصغر یاد شده است، ولی مبارزه با نفس جهاد اکبر است. بنابراین مبارزه با نفس بسیار دشوارتر از مبارزه با دشمن در میدان جنگ است.

این کارشناس دینی افزود: در دوران امام حسن مجتبی(ع) یاران حقیقی حضرت به شهادت رسیده بودند و تعداد کمی از مومنان در کنار ایشان مانده بودند. وقتی آن حضرت به نیروهای خود دستور دادند برای جنگ با معاویه در نُخیله جمع شوند چهار هزار سرباز به آنجا رفتند ولی وقتی زرق و برق سپاه معاویه را دیدند به لشکرگاه دشمن پیوستند.

وی ادامه داد: همین امر باعث شد امام حسن(ع) تن به صلح با معاویه بدهد. این عقب گرد یاران امام حسن(ع) در میدان جنگ به خاطر این بود که آنها قدرت مبارزه با نفس و یا همان جهاد اکبر را نداشتند. بنابراین در میدان جهاد اصغر هم موفق نشدند.

از منظر این کارشناس دینی برای مبارزه با دشمن علاوه بر استقامت در برابر او باید هر لحظه مراقب بود چرا که دشمن همیشه در کمین است. قرآن واژه «رابطوا» را در این باره استفاده کرده که به معنای مراقبت همیشگی و دائمی است.

وی با اشاره به اجر و ثواب جهاد در راه خدا اظهار کرد: وقتی پیامبر(ص) پاداش جهاد فی‌سبیل‌الله را برای مردم بازگو کردند جمعی از زنان مدینه به نزد ایشان رفتند و گفتند این ثواب‌ها همه برای مردان است و زن‌ها از این همه اجر و ثواب بی‌بهره هستند. در اینجا بود که پیامبر(ص) خانه داری و همسرداری را به عنوان جهاد زن معرفی کردند.

حجت‌الاسلام واعظ شهیدی بیان کرد: اگر زن در مقام رسیدگی به امور خانه و همسرداری به وظایف خود عمل کند و نیت او پرورش فرزندان صالح در کانون خانواده باشد تمام زحمات او در حکم جهاد در راه خداوند است.

159

ارسال نظر