شناسه خبر: ۷۸۱۹۲
لینک کوتاه کپی شد

عقب نشینی العبادی از مواضع اخیر خود نسبت به ایران

نخست‌وزیر عراق اعلام کرد این کشور در مسئله ایران تنها متعهد به عدم استفاده از دلار در مبادلات مالی است و از همه تحریم‌های آمریکا پیروی نمی‌کند.

عقب نشینی العبادی از مواضع اخیر خود نسبت به ایران

به گزارش مشهد فوری ، ب ه نقل از خبرگزاری رویترز نخست‌وزیر عراق نوشته که دولت او تنها به عدم استفاده از دلار در مبادلات مالی با ایران متعهد است و نه به کل تحریم‌های آمریکا.

نخست‌وزیر عراق، در سخنانی که از تلویزیون این کشور پخش شد گفت: «در مسئله ایران، تعهد ما عدم استفاده از ارز دلار در مبادلات است، نه پایبندی به تحریم‌های آمریکا.»

وی که در نشست هفتگی با کابینه عراق شرکت داشت، اضافه کرد: «مواضع ما در رد هرگونه حمله به کشورهای همسایه که از اراضی عراق صورت بگیرد، ثابت است.»

العبادی هفته گذشته گفته بود عراق با تحریم‌های آمریکا علیه ایران مخالف است اما برای محافظت از منافع ملی خود از آنها پیروی خواهد کرد. این سخنان العبادی، انتقاد جریان‌های مختلف سیاسی از او در عراق را به همراه داشت.

ترامپ شامگاه دوشنبه ۱۵ مردادماه با امضای فرمانی رسماً دستور اجرای اولین بسته تحریم‌ها علیه ایران را صادر کرد. تصمیم ترامپ با مخالفت‌های زیادی رو به رو شده و اتحادیه اروپا، انگلیس، آلمان، فرانسه، سوریه و ... علیه آن موضع‌گیری کرده‌اند.

رئیس‌جمهور آمریکا روز ۱۸ اردیبهشت‌ به مشارکت کشورش در توافق هسته‌ای با ایران پایان داد. در پی این تصمیم خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد تحریم‌های رفع‌شده به موجب این توافق در دوره‌های ۹۰ و ۱۸۰ روزه علیه ایران احیا خواهند شد.

«برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام، تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان (موسوم به گروه ۱+۵) حاصل شد.

دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنی‌ها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصاد ی ایران از آن را آغاز کرد.

22

ارسال نظر