شناسه خبر: ۸۳۴۵۱
لینک کوتاه کپی شد

معاون وزیر تعاون بیان کرد:

اختصاص 3 میلیارد تومان اعتبار به‌حوزه اشتغال حمایتی

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اختصاص 3 میلیارد تومان اعتبار از تسهیلات اشتغال پایدار روستایی به‌حوزه اشتغال حمایتی خبر داد.

اختصاص 3 میلیارد تومان اعتبار به‌حوزه اشتغال حمایتی

به گزارش مشهد فوری ، عیسی منصوری در جلسه کارگروه تخصصی اشتغال خراسان رضوی از اصلاح رسته‌های برخوردار از تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری و متناسب‌سازی آنها با شرایط تحریم و فشارهای اقتصاد ی به‌منظور اثربخشی بیشتر این منابع خبر داد وگفت: در این رسته‌ها به‌تناسب دوره تحریم اصلاحاتی انجام شده چنان که رسته‌هایی چون پوشاک، کفش، تکنولوژی و آی.تی در این دوره رونق گرفته و باید تقویت شود و برخی حوزه‌ها چون خودروسازی و برخی صنایع دچار رکورد می‌شود که باید اشتغال موجود در آنها تثبیت شود که به‌تناسب برای هر یک از این بخش‌ها برنامه‌ریزی شده و بسته پیشنهادات اختصاصی دوره تحریم آماده شده و برای تصویب ارائه می‌شود.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: اگر منابع و تسهیلات به‌رسته‌های پررونق در دوره رکورد داده شود می‌توان هم اشتغال ایجاد کرده و هم پویایی اقتصادی را حفظ کرده و هم نیاز مردم را تامین کند.

وی توضیح داد: به‌عنوان مثال در حوزه پوشاک سالانه 15 میلیارد دلار مصرف کشور است که پیش از این حدود نیمی از آن به‌صورت قاچاق وارد می‌شد و امروز برای قاچاقچیان این امر صرفه اقتصادی ندارد، با توجه به‌این شرایط بهترین فرصت برای تقویت این صنعت و احیای مجدد آن بوده، ضمن آنکه این صنعت نیازمند حمایت و کمک به‌فضای اختصاصی کار است.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه تاکنون از 12 هزار میلیارد تومان تسهیلات توسعه اشتغال روستایی نیمی از آن از طریق بانک‌ها در اختیار استان‌ها قرار گرفته است؛ اضافه کرد: بر اساس برنامه‌ریزی مقرر شد که بانک‌ها رقم تسهیلات پرداختی را از 50 درصد به 75 درصد برسانند و ظرف مدت کوتاهی این کار انجام و بعد از آن 25 درصد دیگر ابلاغ می‌شود.

منصوری تصریح کرد: در عین حال حدود 6 هزار میلیارد تومان از محل افزایش قیمت دلار و ارز به‌منابع تسهیلات اشتغال روستایی افزوده شده که در مجموع حدود 18 هزار میلیارد تومان است.

وی عنوان کرد: در شرایط جدید دغدغه و تلاش ما آن است که این منابع به‌هدف نشسته و در حوزه‌های مربوطه هزینه و سرمایه‌گذاری شود از این رو باید در انتخاب طرح‌ها دقت و حساسیت بیشتری اعمال شود و بدین منظور از رئیس جمهوری هم درخواست مهلت بیشتری برای جذب این منابع کردیم تا طرح‌هایی با حاشیه اقتصادی و دقت بالاتری را انتخاب کنیم.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعیبا اشاره به‌گزارش مدیرکل تعاون، کار و رفاه استان با بیان اینکه نباید 79 درصد منابع تسهیلاتی استان به‌سرمایه‌گذاری در حوزه کشاورزی اختصاص یابد، زیرا اشتغال جدیدی از این محل ایجاد نمی‌شود؛ ادامه داد: این منابع برای ایجاد اشتغال جدید است و می‌توان به‌حوزه‌های صنایع تبدیل و تکمیلی و نیز فرآوری محصولات کشاورزی اختصاص یابد که خود عاملی برای ارتقای ارزش افزوده و اشتغال جدید است.

منصوری سهم 4 درصدی بخش خدمات از این منابع را نیز اندک برشمرد و متذکر شد: با توجه به‌اینکه بخش عظیمی از خدمات در حوزه‌های مختلف در مشهد وجود دارد این حوزه ظرفیت ارزشمندی برای سرمایه‌گذاری و توسعه اشتغال بوده و مزیت بخش صنعت و کشاورزی استان هم به‌دلیل حوزه خدمات است.

وی با بیان اینکه در سطح ملی سهم خدمات از این تسهیلات 15 درصد، گردشگری 10 درصد است؛ اضافه کرد: باید در خراسان رضوی هم سهم این دو حوزه در کنار بخش آی.تی و تولید محتوا افزایش یابد.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی سهم 4 درصدی سرمایه در گردش را از این منابع نامطلوب خواند و یادآور شد: اولویت ما در اعطای این تسهیلات واحدهای موجود و تقویت آنها است، نه آنکه این منابع به‌واحدهای جدید تعلق گیرد، از این رو باید رویکرد دراعطای تسهیلات به‌واحدهای موجود، خدمات و گردشگری و آی.تی اصلاح و تقویت شود.

منصوری با اشاره به‌تخصیص 3 میلیارد تومان از تسهیلات اشتغال پایدار روستایی به‌حوزه اشتغال حمایتی؛ خاطرنشان کرد: بخش‌های کمیته امداد، بهزیستی، بنیاد شهید و امور ایثارگران و سایر تشکل‌های مردم‌نهاد مشمول استفاده از این تسهیلات می‌شوند.

وی با اشاره به‌برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی در قالب برنامه‌های برنامه ششم توسعه؛ اظهار کرد: بر اساس این طرح از 44 هزار روستای کشور 490 روستای کانونی انتخاب شد که بیشترین مراوده و داده، ستانده را با روستاهای اطراف دارد.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: بر مبنای ظرفیت‌های هر منطقه و توانمندی‌های آن با کمک نهادهای عمومی غیر دولت ی طرح‌هایی توسعه‌ای اجرایی می‌شود که تاکنون در 128 روستا به‌صورت پایلوت بدون دریافت یک ریال وام اجرا شده و آثار بسیار ارزشمندی هم در پی داشته است.

منصوری ادامه داد: بر اساس برنامه تلاش می‌شود این طرح به‌سطح یک هزار روستای کشور توسعه یابد.

160

ارسال نظر