شناسه خبر: ۸۲۳۵۱
لینک کوتاه کپی شد

وام مسکن ارزان شد

ارزش مبادلات اوراق تسهیلات مسکن نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۴درصد کاهش یافت.

وام مسکن ارزان شد

به گزارش مشهد فوری ، غلامرضا سلامی، مشاور وزیر راه و شهرسازی، از کاهش مدت زمان سپرده‌گذاری در صندوق پس‌انداز مسکن یکم از ۱۲‌ماه به ۱۰ماه، کاهش نرخ سود تسهیلات این صندوق از۹٫۵درصد به ۸درصد و افزایش دوره بازپرداخت آن از ۱۲سال به ۱۵سال خبر داده است.

تسهیل شرایط تسهیلات مسکن برای نخستین بار از سوی عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی مطرح شده و پس از آن نیز چندین بار توسط متولیان حوزه مسکن در وزارت راه‌ و شهرسازی تشریح شده است. اکنون سلامی، مشاور وزیر راه وشهرسازی از نهایی شدن این ۳ برنامه خبر می‌دهد؛

این در حالی است که اجرای این برنامه‌ها هنوز از سوی بانک مرکزی یا مقامات دیگر دولت ی اعلام نشده است اما احتمال می‌رود که در هفته جاری این موضوع رسما اعلام شود. پیشنهاد این ۳ برنامه در حدود یک‌ماه پیش توسط وزیر راه و شهرسازی به رئیس‌جمهور داده شده است.

توان متقاضیان مسکن بهتر می‌شود؟

آخرین تحولات بازار مسکن نشان می‌دهد که این بازار به مدد حضور متقاضیان مصرفی، با حفظ تعادل نسبی، بر لبه رونق در حرکت است؛ در حقیقت پس از اینکه مسکن به واسطه جهش‌های قیمتی مکرر و نجومی در سال‌های منتهی به سال ۹۱، وارد رکود سنگین شد و بعد از آن نیز به‌دلیل رکودی شدن فضای اقتصاد کلان کشور، هرگز مهلت خروج از رکود را پیدا نکرد. همین مسئله باعث شد ریشه معاملات سفته‌بازی و سوداگرانه در این بازار خشک شود.

در این شرایط دولت یازدهم که سیاست‌های اصولی خود در بازار مسکن را بر افزایش قدرت خرید متقاضیان مصرفی، به‌ویژه خانه‌اولی‌ها و زوج‌های جوان متمرکز کرده، فرصت مناسبی به‌دست آورد تا با راه‌‌اندازی صندوق پس‌انداز مسکن یکم، رقم تسهیلات مسکن را تا سقف ۸۰میلیون تومان برای متقاضیان تهرانی، ۶۰میلیون تومان برای متقاضیان شهرهای بالای ۲۰۰هزار نفر جمعیت، ۴۰میلیون تومان برای متقاضیان سایر شهرها و دوبرابر این ارقام برای زوج‌های جوان افزایش دهد.

در این میان پایدارماندن قیمت‌ها در بازار مسکن باعث شد عملا قدرت خرید تسهیلات مذکور نسبت به قیمت تمام‌شده یک واحد مسکونی حفظ شود و متقاضیان بتوانند حدود ۴۰ تا ۸۰ درصد قیمت یک واحد مسکونی را از طریق تسهیلات تأمین کنند؛ با وجود این، از یک سو به‌دلیل طولانی بودن مدت سپرده‌گذاری در صندوق پس انداز مسکن یکم و از سوی دیگر به‌دلیل بالا بودن مبلغ اقساط این تسهیلات، بخش زیادی از متقاضیان مسکن، از تسهیلات مسکن یکم استقبال نکردند.

از سوی دیگر از میان حدود ۲۶۰هزار نفری نیز که بنا به گفته وزیر راه وشهرسازی تاکنون در این صندوق سپرده‌گذاری کرده‌اند، تا چندی پیش حدود ۳۴هزار نفر حائز دریافت سقف تسهیلات شده بودند که از این تعداد، حدود ۱۰ هزار و ۲۰۰ نفر یعنی کمتر از یک‌سوم متقاضیان واجد شرایط، از تسهیلات متعلقه به‌حساب خود استفاده کرده‌اند.

در این شرایط، متولیان مسکن در دولت دوازدهم، اعلام کردند برنامه‌هایی برای تقویت متقاضیان مصرفی بازار مسکن درنظر گرفته‌اند که اگر با آنها موافقت شود، سپرده گذاران در صندوق پس‌انداز مسکن یکم با شرایط بهتری مواجه می‌شوند و خواهند توانست در ازای ۱۰‌ ماه سپرده‌گذاری در این صندوق، دوبرابر میانگین حساب خود تا سقف‌ ۸۰، ۶۰و ۴۰ میلیون تومان در شهرهای تهران، بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت و سایر شهرها تسهیلات دریافت کنند. تسهیلاتی که نرخ بهره آنها از ۹٫۵درصد به ۸ درصد کاهش یافته و مدت زمان بازپرداخت آن نیز از ۱۲ سال به ۱۵ سال رسیده است.

استفاده از تسهیلات مسکن چقدر آسان‌تر می‌شود؟

هم‌اکنون یک شهروند تهرانی می‌تواند با سپرده‌گذاری ۴۰ میلیون تومانی به‌مدت یک سال در صندوق سپرده‌گذاری مسکن یکم، ۸۰ میلیون تومان تسهیلات با نرخ سود ۸٫۵ درصد و دوره بازپرداخت ۱۲ ساله دریافت کند و ماهانه حدود ۹۳۳هزار تومان اقساط آن را بپردازد. بر همین قیاس زوج‌های تهرانی می‌توانند با افتتاح ۲ حساب ۴۰ میلیون تومانی جداگانه، ۱۶۰ میلیون تومان وام با همین شرایط دریافت کرده و ۱۴۴ قسط حدود یک‌میلیون و ۸۶۶هزار تومانی پرداخت کنند.

با اعمال تغییرات مدنظر دولت در مدت سپرده‌گذاری، نرخ سود و مدت زمان بازپرداخت این اقساط، متقاضی تهرانی می‌تواند با سپرده‌گذاری ۴۰میلیون تومان به‌مدت ۱۰ ماه، ۸۰ میلیون تومان وام مسکن یکم دریافت کند و به‌مدت ۱۵ سال اقساط حدود ۷۶۴ هزار و ۵۰۰ تومانی آن‌را بپردازد. زوجین تهرانی نیز در همین شرایط می‌توانند ۱۶۰میلیون تومان وام بگیرند و ظرف ۱۵ سال ماهانه یک‌میلیون و ۵۲۹ هزار تومان قسط بدهند.

22

ارسال نظر