شناسه خبر: ۷۴۸۲۲
لینک کوتاه کپی شد

خشکسالی تا ابریشم

خراسان رضوی از جمله استان های در معرض خشکسالی می‌باشد که در برخی از روستاهای آن بالغ بر 80 درصد گرفتار پدیده خشکسالی شده اند .

خشکسالی تا ابریشم

ایران در سالیان اخیر با چالش های بزرگی در زمینه آب روبر و بوده است . خشک‌سالی‌های مکرر درکنار برداشت های نامتناسب از آب‌های سطحی و زیرزمینی برای امور کشاورزی و صنایع از طریق شبکه بزرگی از زیرساخت‌های هیدرولیکی و چاه‌های عمیق، وضعیت آب کشور را به سطح بحرانی رسانده‌است. از نشانه‌های این وضعیت خشک شدن دریاچه‌ها، رودخانه‌ها و تالاب‌ها، کاهش سطح آب‌های زیرزمینی، فرونشست زمین، کاهش کیفیت آب، فرسایش خاک، بیابان‌زایی و طوفان‌های گرد و غبار را میتوان برشمرد .

خراسان رضوی از جمله استان های در معرض خشکسالی می‌باشد که در برخی از روستاهای آن بالغ بر 80 درصد گرفتار پدیده خشکسالی شده اند .

روستای ازغند از توابع شهرستان مه ولات در گذشته به پشتوانه‌ی سفره‌های آب زیرزمینی دارای کشتزار‌های سرسبز و حاصلخیزی بوده است. اما درحال حاضر به دلیل بارندگی های کم و برداشت بیش از حد از سفره های آب زیرزمینی این منطقه دچارخشکسالی و کم آبی شدیدی شده است که دیگر کاشت محصولات زراعی به سختی و با صرف هزینه های زیاد ممکن است و به دلیل به صرفه نبودن زراعت و باغداری بسیاری از اهالی وجوانان این روستا به شهرهای اطراف مهاجرت کرده‌اند.

با این وجود اهالی باقی مانده در روستا، به حرفه اجداد خود که همان پرورش کرم ابریشم است روی آورده اند تا بتوانند در این شرایط بحرانی امرار معاش کرده و امکان بقا در این روستای کهنسال را فراهم نمایند . درخت توت به دلیل مصرف آب کم و برگ فراوان جهت پرورش کرم ابریشم راهکار مناسبی برای تولید و تجارت پیله ی ابریشم در مناطق درگیر خشکسالی می باشد

28

ارسال نظر